Noc v múzeu

Učiteľ

Jana Homolová, Mgr.

Zaradenie

4.C (2023/2024)

Účastníci aktivity

Still no participant

Recenzie aktivity

Stále žiadne recenzie

V piatok 24. mája 2024 o 17. hodine  dorazila naša 4. C trieda prebrať víťaznú cenu regionálnej súťaže Noc v múzeu. Najskôr sa všetci podpísali do kroniky, dostali menovky a zážitok, na ktorý sa len tak ľahko nezabúda, odštartoval.

Na prvých aktérov nebolo treba dlho čakať, modelári Štefan Adámik a Michal Chlpek (KŽM Bojnice & Klub Lodných Modelárov a Tankovo-Mechanizovaný Modelársky Klub Bojnice) ukázali miniatúrnych miláčikov a nocľažník mohol odšoférovať autíčko alebo jazdiť podľa grafikonu interaktívneho koľajiska. Očarené deti si sotva stihli vydýchnuť, už na ne znenazdajky "vhupla" botanička a zoologička Táňa. Keď štvrtáci opäť lapili dych, stáli v oáze pokoja a zelene, v sídle Základná organizácia SZOPK v  Prievidzi. Vďaka, že existujú takéto miesta!

Potom sme navštívili  depozitáre, ktoré verejnosti nie sú sprístupnené, ale ako víťazi sme získali povolenie. V tajomných zákutiach im geologička Katka zblízka ukázala žraločí zub a spolu ho porovnali so zubom mastodonta - predchodcu slona. To bolo niečo úžasné,držať zun starý 400 miliónov rokov. Medzitým padol súmrak a cesta späť do hlavného múzejného stanu už bola na čelovky. Na bráne deti privítal riaditeľ múzea Jozef Stopka a počas druhej večere všetci uzavreli večné kamarátstvo. Úžasní poslucháči i výtvarníci sa sýti pustili do vytvárania farebných hádzadiel od HT model. Očakávaná nočná hra bola opäť príležitosťou nasadiť čelovky, ale aj neopakovateľným "bangerom" pre školákov, učiteľky i múzejníčky Mirku, Livku, Zitku a všetkých uložila do pripravených brlôžkov.

Ďakujeme za skvelú cenu, stálo to za to.

Homolová Jana v spolupráci s Hornonitrianskym múzeom v Prievidzi

Fotoreportáž:

Organizuje

Typ : Aktivita

Miesto : Naša Škola

Otázka